Vingåkershem

Vingåkers Kommun har två helägda bolag AB Vingåkershem och Vingåkers Kommunfastigheter AB.

AB Vingåkershem har i nuläget 353 lägenheter i bostadsbeståndet där uppdraget är att erbjuda bra och prisvärda bostäder till alla kommuninvånare. Bolaget har förutom bostäder också samhällsnyttiga fastigheter såsom lokaler som hyrs av Vingåkers kommun samt vårdboende. Målsättningen i AB Vingåkershem är att vara ledande i miljöfrågor och att ha Sörmlands nöjdaste hyresgäster.

Vingåker kommunfastigheter AB är det ledande fastighetsbolaget i kommunen för samhällsnyttiga fastigheter. Bolaget är inne i ett expansivt skede där både nya förskolor och skolor är under byggnation vidare så projekteras ett nytt sportcenter med badhus för byggnation inom en 3-4 års period.

Bolagen har gemensamt kontor i centrala Vingåker i nya lokaler. Totalt antal anställda i bolagen är ca 30 personer. Vi söker nu dig som vill vara med på vår expansiva resa!

 

VD till Vingåkershem

 

Rollen som VD

Vi söker dig som aktivt och inspirerande skall leda Vingåkershem och Vingåker Kommunfastigheter AB in i framtiden!

 Vingåkershem har högt uppsatta mål: Vi skall vara det bästa egnahemsboendet/hyresboendet i Vingåkers Kommun och givetvis är du en nyckelspelare för att nå det målet! Vi befinner oss i en expansiv fas där nya skolor, förskolor, sportcentra och nya hyresrätter är i planerings- och /eller produktionsstadiet.

Som VD ansvarar du för en verksamhet med ca 30 anställda i de båda bolagen och din roll blir givetvis att vara en god ledare där medarbetare trivs, utvecklas, är engagerade och har goda förutsättningar att arbeta effektivt.

En mängd utvecklingsfrågor kommer att ligga på ditt bord, exempelvis att vårda och utveckla varumärket, inte minst för att säkra kompetens och trivsel men också för att skapa en känsla av en både innovativ och trygg aktör. Digitalisering av processer och arbetssätt kan vara en annan utvecklingsfråga som du aktivt arbetar med.

Du ansvarar också för ekonomin i bolaget och skall givetvis ha en god koll på hela verksamheten.

I din roll som VD rapporterar du till styrelsen.

 

Vår kandidats bakgrund

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap.  Vi ser att du har erfarenhet av ledande befattning i fastighets- eller byggbranschen och du har goda kunskaper i ekonomi och byggteknik. Vi ser det som mycket värdefullt om du har arbetat i en entreprenörsintriktad verksamhet och har erfarenhet av anbud/upphandlingar samt förhandlingar. Meriterande är om du har erfarenhet och kunskap om miljöcertifiering.

 

Vår kandidats personlighet

Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering. Vi ser framför oss en kommunikativ, transparent, tydlig och målinriktad ledare. Du är duktig på att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer såväl med interna som externa parter. Att vara entusiasmerande och ha förmåga att sprida engagemang och arbetsglädje är mycket viktiga ingredienser i personligheten. Du har förmåga att prioritera och delegera men har också mod att fatta beslut samt är utvecklingsorienterad med fokus på innovation och effektivitet. Att ha ett samhällsintresse är också viktigt i denna roll.

Andra viktiga förmågor är:

  • Förmågan att analysera och sammanfatta komplexa skeenden som underlag inför beslutsfattande samt att förstå den politiska processen och beslutsfattande i en kommunal kontext.
  • Förmågan att tolka, förstå och agera utifrån förändringar och sammanhang i omvärlden.
  • Förmågan att kombinera affärsmässighet och samhällsnytta med kundperspektivet i fokus.

 

Vad erbjuder bolagen dig?

Vi erbjuder dig att vara med på en spännande utvecklingsresa där vi ser att det vi arbetar med gör skillnad! Vi är en organisation som präglas av en ”vi-känsla”, vi ser varandra och vi bryr oss om varandra och våra intressenter!

 

Visst låter det spännande? Är du nyfiken? Är du intresserad? Då kommer här kontaktuppgifter:

I denna rekrytering tar vi hjälp av Helena Fiedler och Maria Roseen på Oak Consulting. Du når Helena på 070-591 90 33 och Maria på 070-259 05 07

Varmt välkommen med din ansökan. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast 9 april. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vingåker
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/19
Kontakt
  • Helena Fiedler, HR-konsult, Oak Consulting, 070-5919033
  • Maria Roseen, HR-konsult, Oak Consulting, 070-2590507
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb